sobota 14. srpna 2010

Přes Čínskou čtvrť k přístavišti

Cestou k vyhlášenému přístavnímu molu č. 39 zkoumáme v Čínské čtvrti místní tržnice.

V China Town je každý den neuvěřitelně rušno a čínská komunita je tady tak silná a soběstačná, že mnoho místních ani neumí pořádně anglicky. Město ve městě.

Kromě klasických druhů ovoce a zeleniny tu mají fůru odrůd, které jsou pro našince novinkou. Nebo alespoň pro nás dva - chlapy, kteří se v zelenině tolik nevyznají. Nemáme ani potuchy co jsou věci, které na fotkách držím v ruce. No koukněte sami, jestli tušíte, o jakou zeleninu se jedná...

Tohle neznáme. Ale líbí se mi, jak to vypadá. A voní to jako ostré koření, už takhle za čerstva.

Snad to bude na fotce patrné - tohle není okurka ani cuketa. Má to drážky a pupínky. Nevypadá ani trochu lákavě. Dalo by se tím ale asi dobře ubránit.

No a tohle už vůbec netušíme, co by mohlo být. Bylo nám řečeno, že to má uvnitř hmotu podobnou sezamovým semínkům a že to není sladké. Víc nevíme, ani název. Prodávají to a neznají jméno... nebo nám ho možná neumějí anglicky říct.

Kromě podivných ovocí a zeleniny tu prodávají na každém rohu desítky druhů sušených hub, sušených mořských chaluh a sušených ryb. Všechno sušené, už z dálky pekně smrdící.

Kdo máte rádi houby, tady byste si přišli na své. Kvanta druhů.

Sušené smradlavé cosi. Takových "cosi" je tu většina.

Nic nesmrdí víc, než sušená ryba.

I pokud sháníte klasické třešně, jahody, broskve nebo borůvky, nenajdete jinde ve městě lepší než právě v China Town. No jenom se podívejte na tu krásnou višeň, kterou jsme si ukradli na ochutnání:

Musím si kontrolovat tep, abych z té krásy nepadnul (držím si ruku, abych s ní neklepal)

Žádné komentáře:

Okomentovat